Kursanmälan

Bruks och lydnad

Rallylydnad

-->

OBS! Anmälan till valpkurser tas alltid emot och dessa startar när vi fått minst 5 anmälningar.

Alla hundar som går kurs på Stenungsunds BK får ett välkomstpaket från vår sponsor Stora Höga Hund & Katt

Anmälan till kurser gör man genom att fylla i formuläret på vänster sida.

För att få gå en kurs på brukshundklubben krävs det att man är medlem.  Information om medlemsskap hittar ni under Klubbfakta.

Vaccination

Innan du tar med din hund till Brukshundklubben måste den vaccineras enligt SKK bestämmelser.

Deltagande utländska hundar ska vara införda till Sverige i enlighet med svenska
införselbestämmelser för hund avseende rabiesvaccination och avmaskning gentemot
bandmask (echinococcos).

Deltagande hund ska vara vaccinerad mot valpsjuka enligt följande:
• Hund under ett (1) års ålder: vid lägst tio (10) veckors ålder.
• Hund över ett (1) års ålder: Hund ska vara vaccinerad vid lägst tio (10) månaders
ålder. Vaccinationen får inte vara utförd för mer än fyra (4) år sedan.
• Förstagångsvaccination ska vara gjord minst fjorton (14) dagar före prov-, tävlings-
och/eller utställningsdagen.

Vidare rekommenderar SKK att deltagande hundar dessutom är vaccinerade mot parvovirusinfektion och parainfluensa (kennelhosta).

OBS! För att en kurs ska starta krävs minst fem deltagare (anmälan avgörande) och att det finns en tillgänglig instruktör.

Agilitykurser

Klas 0704 - 47 29 94

Nybörjarkurs - 8 ggr 950 kr, startar v14 2019

För dig som vill börja med agility. Hunden måste vara ett år gammal för att få börja i en agilitykurs.
I agilityn arbetar du med okopplad hund i närvaro av andra hundar. Därför har vi ett krav att du och din hund har god kontakt och att hunden är tillräckligt mogen och tillgänglig.

Dag ej bestämt. kl. 18:30

Fortsättningskurs - 8 ggr 800 kr, startar v14 2019

Baskravet är att ni genomgått en nybörjarkurs i agility eller att hunden ”kan” hindren.

Dag ej bestämt. kl. 18:30

Tävlingskurs - 6 ggr 600kr, startar v14 2019

Kursen bygger på svårare kombinationer och passar både dig som bara vill träna och dig som är inriktad på start i agilitytävling.

Tisdagar (grupp 1) kl. 18:30.

Onsdagar (grupp 2) kl. 18:30.

Instruktör: Klas.

Rallylydnadskurser

Britt 0303-77 53 35

Nybörjarkurs - 6 ggr, 800 kr, startar v14 2019

För dig som vill prova på och har gått allmänlydnad/grundkurs eller har bra kontakt med din hund.

Tisdagar kl. 18:30

Instruktörer: Ej bestämt.

Fortsättningskurs - 6 ggr 800 kr, startar v14 2019

För dig som gått nybörjarkurs i rallylydnad eller har motsvarande kunskaper.

Tisdagar kl. 18:30

Instruktörer: Ej bestämt.

Hundägarkurser

Gun-Britt Johansson 0708-73 97 93

Valpkurs - 7 ggr  700 kr
Startar löpande när 5 anmält sig.

För dig med valp från 12 veckor.

Vi jobbar med positiv inlärning och med hundens naturliga nyfikenhet för att du ska få en positiv daglig samvaro med din valp. Du får lära dig samarbete, kontakt, koppelträning, inkallning, passivitet, följsamhet, sitt, ligg och skogsspår.

Lördagar kl 10.00

Instruktör: Gun-Britt Johansson

Allmänlydnadskurs – 8 ggr 800 kr

Kurs 1 startar tisdag 19 februari om vädret tillåter, kl 18:00
Kurs 2 startar onsdag 20 februari om vädret tillåter, kl 18:00

För dig med hund från 6 månader.

Samma upplägg som på valpkursen, men nu lägger vi till några moment och avslutar med Allmänlydnadspasset där ingår bl.a. Inkallning med och utan störning, Möte med hundar på naturstig, Stoppkommando, Nosaktivitet, Hantering / Visitation.

Kurs 1: Tisdagar kl 18.00, Instruktör Dan Kastö.

Kurs 2: Onsdagar kl 18.00, Instruktör Ove Roos.

Grundkurs – 10 ggr 1050 kr

Startar 2019 VT, dag ej bestämt.

För dig med hund som är äldre än 10 månader

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta på att ha ett bra samarbete med din hund i vardagen.

Vi fokuserar på relation, alltså samarbetet mellan hund och förare. Vi tränar på att hunden ska vilja gå fint i koppel. Kontaktövningar. Inte skälla eller rusa mot tex.andra hundar. Hantering och passivitetsövningar. Sitt,ligg,stanna och självklart inkallning. Vi förstärker alla övningar med positiv belöning o jobbar med hundens naturliga vilja o nyfikenhet.

Dag: ej bestämt

Instruktör: Ej bestämt

Fortsättningskurs - 8 ggr 1050 kr

Kursen riktar sej till dej som vill ha en bra och fungerande vardagslydnad, även till dej som inte har men som vill ut o tävla.

Med individuellt anpassad träning utgår vi ifrån varje enskilt ekipages nuvarande status.

Med positiv inlärning tränar vi på samarbete,inkallning, vardagsfot, belöning, kontakt,följsamhet,sitt,ligg, stanna,

hopp över hinder,apportering o uppletande.

Onsdagar kl 18.30

Startklass - 10 ggr 1050 kr
Startar onsdag 20 februari om vädret tillåter, kl 18:00

Kursen riktar sej till dej som vill börja tävla i lydnad och målet är att ekipaget efter genomgången kurs, ska vara redo för delta i ett officiellt lydnadsprov i startklass.

Momenten i startklass lydnad är: följsamhet, inkallning, apportering, sättande under marsch, fjärrdirigering, hopp över hinder och helhetsbedömning.

Onsdagar kl 18.00

instruktör: Lisbeth Zetterberg

Spårkurs (för nybörjare)- 5 ggr 500 kr

Kursen riktar sig till er som inte gått en spårkurs tidigare och kommer att gå på helgdagar. Dagar och tider ej bestämt i nuläget.

För frågor, kontakta Gun-Britt på 0708-73 97 93.

Instruktör: Carina Alnegren