Kurser

Kursfakta

Löptikar

  • Får delta på kurser som är utomhus, men meddela instruktören att din hund löper.
  • Löptikar får inte vara inne i stugan.

 

Krav för att få gå en hundkurs

Övrigt

  • Alla hundar som går kurs på Stenungsunds BK får ett välkomstpaket från vår sponsor Stora Höga hund & katt.
  • Klubben är kopplad till epassi.
  • Agility-, bruks- och   valpkurser kan man söka friskvårdsbidrag för.

Hundägarkurser

Matilda Sporre, 0706319495
Valpkurs, 6 gånger

För dig med valp från 12 veckor-6 månader. Vi jobbar med positiv inlärning och med hundens naturliga nyfikenhet för att du ska få en positiv daglig samvaro med din valp. Du får lära dig samarbete, kontakt, koppelträning, inkallning, passivitet, följsamhet, sitt, ligg och skogsspår.

Unghundskurs, 6 gånger 

En unghundskurs är till för hundar mellan cirka 8 månader- 1,5 år och genomförs ofta efter en valpkurs. Du får lära dig om vanliga utmaningar med unghunden, hur du kan arbeta med positiv inlärning trots att hunden är tonåring. Fokus på kontakt, följsamhet, mental/fysisk stimulans, vardagskommandon, stadga, hundmöten och att kunna växla mellan av och på.

Allmänlydnadskurs, 6 gånger

För dig med hund som är äldre än 1,5 år, eller som har gått kurs tidigare. Fokus på SBK’s allmänlydnadspass där ingår bl.a. Inkallning med och utan störning, möte med hundar på naturstig, stoppkommando, nosaktivitet, hantering/visitation.

Agilitykurser

Klas 0704 47 29 94
HÖSTENS KURSER
Nybörjarkurs, 7 gånger 

För dig som vill börja med agility. Hunden måste vara ett år gammal för att få börja i en agilitykurs. Kursen sker på inhägnad bana.
Fokus är hinderinlärning och vissa grundläggande kombinationer.

Fortsättningskurs steg 1, 7 gånger 

Baskravet är att ni genomgått en nybörjarkurs i agility eller att hunden ”kan” hindren.

Fortsättningskurs steg 2 – 7 gånger 

Baskrav: Gått fortsättningskurs 1, och/eller att hunden ”kan” hindren.

Tävlingskurs – 7 gånger

Kursen bygger på svårare kombinationer och passar både dig som bara vill träna på bana och dig som är inriktad på start i agilitytävling.
Svårigheten på banorna anpassas efter kursdeltagarnas färdighet och brukar ligga på klass 1 eller 2.

Rallylydnad

Matilda, 0706319495
Nybörjarkurs, 6 gånger

Du får lära dig om grunderna i rallylydnad, och nybörjarklassens skyltar. Fokus på positivt samarbete och att ha kul med sin hund. Passar lika bra för den som vill tävla, som den som bara vill stärka kontakten och förbättra vardagslydnaden med sin hund.

Fortsättningskurs, 6 gånger 

Du får lära dig fortsättningsklassens skyltar. Fokus på positivt samarbete och att ha kul med sin hund. Passar lika bra för den som vill tävla, som den som bara vill stärka kontakten och förbättra vardagslydnaden med sin hund.

 

Spårkurser

Klas 0704 47 29 94
Viltspårkurs – nybörjare, 4 gånger

Kursen är till för alla medlemmar som är intresserade av att se och utveckla en rolig och naturlig del av sin hunds förmåga att använda doftsinnet samt lära sig mer om sin hund och hur den fungerar. De flesta hundar tycker det är roligt och spännande att spåra. Aktiviteten passar de flesta typer av hundar, stor som liten. Hunden bör vara minst 8, helst 12, månader gammal och ha viss vardagslydnad samt en viss grundtrygghet/mognad. Kursen hålls enbart utomhus, i skog och mark, i alla väder. Lämplig kondition, rörlighet och förmåga att gå över ”stock och sten” i kuperad, stigfri terräng behövs för både förare och hund.
Läs mer om kursen i separat fil.

Viltspårkurs – fortsättning, 4 gånger 

Kursen är till för alla medlemmar som genomgått grundkurs i viltspår med sin hund (eller har motsvarande kunskaper) och som vill fördjupa sina egna kunskaper och utveckla sin hunds spårförmåga ytterligare på sin väg mot anlagsklass.
Aktiviteten passar de flesta typer av hundar, stor som liten. Hunden bör vara minst 8, helst 12, månader gammal och ha viss vardagslydnad samt en viss grundtrygghet/mognad. Kursen hålls enbart utomhus, i skog och mark, i alla väder. Lämplig kondition, rörlighet och förmåga att gå över ”stock och sten” i kuperad, stigfri terräng behövs för både förare och hund.
Läs mer om kursen i separat fil.

Lydnad

Grundkurs, 8 gånger

Start: 
För dig med hund som är äldre än 10 månader. Kursen vänder sig till dig som vill arbeta på att ha ett bra samarbete med din hund i vardagen. Vi fokuserar på relation, alltså samarbetet mellan hund och förare. Vi tränar på att hunden ska vilja gå fint i koppel. Kontaktövningar. Inte skälla eller rusa mot t.ex. andra hundar. Hantering och passivitetsövningar. Sitt, ligg, stanna och självklart inkallning. Vi förstärker alla övningar med positiv belöning och jobbar med hundens naturliga vilja och nyfikenhet.

Fortsättningskurs, 8 gånger 

Start: 
Kursen riktas till dig som vill ha en bra och fungerande vardagslydnad, även till dig som inte har men som vill ut och tävla. Med positiv inlärning tränar vi på samarbete, inkallning, vardagsfot, belöning, kontakt, följsamhet, sitt, ligg, stanna, hopp över hinder, apportering och uppletande.

Startklass – 8 gånger

Kursen riktas till dig som vill börja tävla i lydnad och målet är att ekipaget efter genomgången kurs, ska vara redo för delta i ett officiellt lydnadsprov i startklass. Momenten i startklass lydnad är: följsamhet, inkallning, apportering, sättande under marsch, fjärrdirigering, hopp över hinder och helhetsbedömning.

Bruks

Brukslydnad, 6 gånger 

En kurs för dig med ambition att tävla brukslydnad tillsammans med din hund. Här tränar vi lydnadsmomenten i appell, lägre, högre och elit – beroende på var du och din hund befinner er. Diskussioner kring problemlösning, tävlingsregler, domarens bedömning, förberedelser inför tävling med mera ingår också.

Träningen på plan sker individuellt och alla hjälps åt att vara varandras funktionärer, statister och medhjälpare.
Kurstiden på plan fördelas lika mellan deltagarna. Basnivå: God allmänlydnad.

Adress

Toröd 130
444 92 Jörlanda

Postadress

Stenungsunds BK
c/o Monica Sporre
Bergåsvägen 10
444 61 Stora Höga

Org. nummer

853300-9901

GPS koordinater

N 58° 0′ 20.42” , E 11° 52′ 24.35”

Bankgiro

5295-1910

Swish

123 461 60 41